Ние, от Медицински център „РареДис“ и Центъра за спорт и рехабилитация „Визайн“ разработваме индивидуални и научно-обосновани програми, с които помагаме за по-лесното и сигурно постигане на вашите цели – да бъдете здрави и в тонус, да контролирате своето тегло, да постигнете по-добри спортни резултати.

д-р Пенка Ангелова, дм

Д-р Пенка Ангелова, дм е специалист по обща медицина и физиология. Завършва своето медицинско образование в Медицински университет – Пловдив. Има специалности по физиология и обща медицина.

Д-р Ангелова е главен асистент в катедра „Физиология” на Медицински университет -Пловдив. Работи в областта на физическото натоварване, хранене, спортна медицина, затлъстяване и метаболитен синдром. Провежда функционални тестове за оценка на адаптацията на организма към физически натоварвания и оптимизиране на двигателния и хранителен режим.


Илиян Иробалиев

Илиян Иробалиев стои зад концепцията и философията на Център за спорт и рехабилитация “Визайн”. Като икономист и инвеститор, психолог и мениджър той е търсен бизнес консултант от стартиращи бизнеси, малки и средни предприятия. През последните години все по-често е търсен за да прави за отдели хора това, което прави за компаниите, с които работи – да помага персонално на конкретния човек да се справи по-добре с дефинирането на целите си, оптимизиране на пътя за постигането им и изграждане на психологични нагласи за „превръщане на този път в пътешествие, а не борба“. Хобито спорт и правилно хранене, след поредното висше образование, този път в елитен университет в Англия, се превръща в професия. В последните години той минава през стажове и допълнителни квалификации в Германия, Австрия, Испания, Хърватска и България, като специализира основно в направление клинично хранене. Успоредно развива треньорската си дейност и прилага познанията по диететика върху национални и олимпийски състезатели, отбори по баскетбол, волейбол, джудо и др.. Насочвайки бизнес идеите си все повече към здравния сегмент, Иробалиев трупа ценен опит в клиничната практика. Благодарение на образование и опит, той е приеман за един от малкото квалифицирани експерти в областта на лайф коучинг. Канен е да изнася лекции и семинари в университети и предприятия, организира ивенти за чужди компании у нас и подпомага персоналът им в редукция на теглото, борба със стреса, изграждане на позитивна самооценка, спортни амбиции и други.
За екипът на „Здраве и Спорт“ Илиян Иробалиев е колега с богато чувство за хумор, усет към детайлите и винаги търсещ свежи идеи за нови подходи в концепцията ни за максимално висок стандарт при работа с клиенти.


Медицински център „РареДис“

МЦ „Раредис“ е лечебно заведение за извънболнична специализирана медицинска помощ, основано през март 2009 г. в Пловдив. Центърът разполага със съвременна база и модерна апаратура. Основната ни дейност включва прeвенция на здравето, профилактика, наблюдение на здравословното състояние на пациентите и диспансеризация, диагностика, лечение, консултации и манипулации.

За пациентите ни се грижат професионалисти от различни области на медицината – специалист по физикална и рехабилитационна медицина, ортопедия и травматология, нервни болести, акушерство и гинекология, генетика, хомеопатия, както и немедицински специалисти – социален работник, психолог. Екипът ни е обединен от идеята за създаване на подходящи условия за осигуряване на максимално достъпна и висококачествена медицинска помощ.

МЦ „Раредис“ има сключен договор със НЗОК.

Работно време:
Понеделник – Петък 08:00 – 19:00
Събота и неделя: Почивни дни
Адрес:
ул. „Маестро Г. Атанасов“ 22 (до бл.176А), ж.к.“Тракия“, гр. Пловдив
Регистратура: 032 575 797 | 0895 537 271
Ел. поща: medical@raredis.org
Намерете ни във Facebook: https://www.facebook.com/raredis


Център за спорт и рехабилитация „ВИЗАЙН

ВИЗАЙН е един от най-модерните спортни центрове на Пловдив, специализиран в спортуването на хора с различни заболявания, но предлагащ и редица групови и индивидуални тренировки. Центърът разполага със специалисти в много области, като най-силно изявени са спортните рехабилитатори, мануалните терапевти, диетолозите и психолозите в екипа. Във всеки един аспект от работата си, центърът залага на научната обосновка и именно затова всеки член на екипа е обучен по признати научни методи, свързани със сферата му на работа
Освен това, ВИЗАЙН партнира с голям брой външни консултанти, болници и медицински центрове, за да осигури най-компетентни експертни мнения за всеки специфичен здравен казус на своите клиенти.
Философията зад Център за спорт и рехабилитация “ВИЗАЙН” е подпомагането на отделен индивид да изгради своята визия, както физическа, така и философска, за да живее един по пълноценен и щастлив живот – от там и девизът „Дизайнът на твоята визия“. Комплексът подпомага всеки клиент в стремежът му да усъвършенства себе си, в една позитивна, приятелска и интелектуална среда.
Във ВИЗАЙН здравето се разглежда, като мултикомпонентно понятие, състоящо се от няколко нива: физическо, психологическо и социално. Основна идея е, да се развиват успоредно всички тези аспекти у посетителите, като за целта се провеждат и различни обучения и семинари, насочени към изграждане на правилни хранителни и тренировъчни навици, социални и други житейски подходи за намаляване на стреса, повишаване ефективността на работа, спорт и др. . В едно са комбинирани терапевтичната здравна дейност със забавлението, смеха и изграждането на една различна нагласа и философия за живота.
ОТСЛАБВАНЕ, ВИСОКИ СПОРТНИ ПОСТИЖЕНИЯ и ЗДРАВ ДУХ, във ВИЗАЙН се пишат с главни букви. Фокусът върху клиента е изразен по много начини, но строго индивидуалният подход към нуждите на всеки един посетител, изготвянето на персонални здравни и спортни пакети за всеки отделен клиент, без масовост и без комерсиалност, са най-съществени характеристика на начина ни на работа.
За спортисти и професионални атлети, в пряко съдействие с МЦ „РареДис“, екипът на ВИЗАЙН предлага изготвяне на хранителни режим за професионални атлети на най-високо научно ниво. Измервайки редица телесни показатели в медицинският център „РареДис“, като включително се съобразяват кръвни показатели, психологично състояние на атлета и други, става възможно предлагането на една единствена по рода си услуга за повишаване на спортните показатели. Съвместна работна група от лекари и експерти на двата центъра провежда диагностика, пълно обследване и интерпретацията му за атлети от всички области на спорта.
Благодарение на колаборацията между спортен и медицински център, в партньорство под шапката на „Здраве и Спорт“ се осъществява един от най-надеждните подходи към подобряване на аеробните и анаеробни показатели на спортисти от любителско до професионално състезателно ниво.
Благотворителност и социална ангажираност са ярко изпъкнали в сърцето на ВИЗАЙН. Не само на думи, както често се наблюдава, а чрез реални програми и кампании, Център за спорт и рехабилитация „ВИЗАЙН“ се ангажира да помага на хора в неравностойно положение, на деца и родители, които не могат със собствени сили да се справят с трудностите в нашето общество.
VISIGN – design your vision